Milyen egy jó lakberendező?

Készségek, amelyekkel egy jó lakberendező rendelkezik

A jó lakberendező egyik ismérve, hogy remek stílus- és szépérzékkel rendelkezik, az otthonod funkcionális, praktikus és költséghatékony megtervezésén és kialakításán dolgozik, mindemellett pedig célja, hogy egy olyan otthont álmodjon meg számodra, amely végül a Te álomotthonoddá válik.

A jó lakberendező figyel az ügyfelei igényeire, elképzeléseire, és ezek megvalósításán dolgozik saját szakmai tudását beletéve. A jó lakberendező az, aki mondhatni az ügyfél gondolataiban olvas, ő az, aki az elmondottak alapján már látja a lelki szemei előtt azt, amit a megrendelő talán még nem. A jó lakberendező egyetlen célja az ügyfél elégedettsége. Ez a legfantasztikusabb érzés minden lakberendező számára!

Lehet ugyanazt a pénzt rosszul, de jól is elkölteni!

Sokan azt gondolják, hogy a lakberendező felkérése egy olyan luxus, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak. Pedig egy jó lakberendező sokat spórolhat számodra. Mivel? Például azzal, hogy olyan kedvezményeket biztosíthat együttműködő partnerei révén, amelyekben egyébként nem részesülnél. Vagy például azzal, hogy pontosan megtervezi az otthonod, így valóban csak azokat a berendezéseket vásárolod meg, amelyeket muszáj, nem futsz felesleges köröket, mi több, nem nyúlsz mellé és nem siránkozol utána, hogy egy olyan dologra költöttél több százezret, ami végül túl kicsi/nagy/kényelmetlen, vagy épp nem is illik az otthonod stílusába.

Egy jó lakberendező képes minden folyamatot, kérést, kérdést észben tartani, és jó szervezőkészséggel rendelkezik, összefogja a folyamatokat, de a legfontosabb, hogy leveszi a terhet a válladról. Egy jó lakberendező fogja a kezed a tervezés kezdetétől a kivitelezés végéig. Bármikor keresheted őt, ha elbizonytalanodsz, vagy szakmai segítségre van szükséged.

A jó lakberendező gyakran olyan, mint egy pszichológus, hiszen bele kell látnia ügyfele lelkébe, mélyebben meg kell ismernie őt, bizalmát el kell nyernie. A lakberendező ne csak szakmai tudással, hanem megfelelő mértékű empátiával és nyitottsággal is rendelkezik, hiszen csak így lehet eredményes a közös munka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük