Kinek ajánlom a home staginget?

Szolgáltatásomat azoknak ajánlom, akik értékesítés vagy kiadás előtt álló ingatlan fejlesztéséhez és felkészítéséhez kérnek szakmai segítséget. A felkészítéssel kész megoldást nyújtasz a vevődnek, ahová szinte csak be kell költöznie és nem kell a felújítással bajlódnia, ezért a kényelemért pedig magasabb árat fog fizetni számodra. A statisztikák szerint a home stagingelt, azaz felkészített ingatlanok 88%-kal gyorsabban és 8-20%-kal magasabb áron kelnek el, mint a felkészítés előtt. Ahhoz pedig, hogy ezt az eredményt elérd, a lakás értékének 1-3%-át érdemes belefektetni.

lakberendező látványtervezés

Miért jó neked a home staging?

A home staging segít a vevőnek "látni"

Az értékesítésre való felkészítés során a potenciális vevőjelölt elképzeli azt a környezetet, azt a miliőt, amely megfelelő lehet saját családja számára. Azonban ha az ingatlan tele van túlzsúfolt bútorokkal, családi ereklyékkel, személyes tárgyakkal, nagyon nehéz lesz ezektől mind elvonatkoztatni. Sokkal szívesebben fog árajánlatot tenni, ha láttatjuk a térben rejlő lehetőségeket. 

A home staging menete

Piacelemzést végzek, meghatározom a lehetséges célcsoportokat, és piacra pozicionálom az ingatlant, meghatározzuk előzetesen a maximális piaci árat, amelyért elkelhet a felkészítés után az ingatlan. A helyszíni bejárás során minden helyiséget alaposan megnézek, megvizsgálom, mennyit lenne érdemes az ingatlan felújítására költeni, a felkészítési tervet közösen a megbízóval készítem el. Szakembereket javaslok, de bizonyos részterületeket (asztalosi munkák, burkolás, bontás) saját csapatunk is elvégez kapacitásuktól függően.

Javaslatot teszek a stílus és szín- és anyaghasználatra, minden helyiségre moodboardot készítek, ezek alapján készül el a beszerzési lista. A berendezési tárgyakat/bútorokat beszerzem, a szállításról, összeszerelésről gondoskodom. Az ingatlan felkészítése során egy rendezett, letisztult, a legjobb adottságait kiemelő lakást varázsolok, ami kitűnik a piaci kínálatból és a lehető legrövidebb időn belül a lehető legmagasabb áron tud elkelni. A szolgáltatás magában foglalja a folyamatos telefon és/vagy e-mail konzultációt.

Amennyiben az ingatlan piacképes állapotba került, újból meghatározom a piaci árat, valamint egy komplett marketinganyagot készítek, mely tartalmazza a professzionális alaprajzokat, hirdetési szöveget, enteriőr fotókat, és emlékeztető lapot az érdeklődők számára.

Kinek ajánlom a home stylingot?

Szolgáltatásomat azoknak ajánlom, akik bizonytalanok abban, hogy pontosan milyen lakáskiegészítőkkel, textíliákkal vagy dekorációkkal vegyék körbe magukat, ha úgy érzik, berendezett lakásukban mégsem állt össze a kép. Fontos megjegyezni, hogy a dekorációk teszik fel a pontot arra a bizonyos i-re, segítségükkel nem csak egy sokkal otthonosabb, harmonikusabb otthon születik, de arra is képesek, hogy a kevésbé előnyös bútordarabokról vagy a lakás előnytelen részeiről elvonják a figyelmet. Ahogy a térszervezésnek, úgy a dekorációk elrendezésének szabályait és trükkjeit is érdemes ellesni, így kevés pénzből szuper dolgokat is ki lehet alakítani.

Igény szerint látványos moodboardot vagy hangulatmontázst készítek, melyhez egy részletes beszerzési listát csatolok a forrásokkal és árakkal megjelölve. A Megrendelőnek lehetősége van a pontos utasítások alapján egyedül is beszerezni a kívánt lakberendezési tárgyakat, amelyekkel feldobhatja otthonát.